top of page

הליכי ביצוע שטר במערכת ההוצאה לפועל

מאת: עו"ד הד ברט

 

לא מעט אנשים אוחזים בידם בשיק או בשטר אשר לא כובד מסיבה כלשהי ע"י הבנק ולא יודעים מה לעשות איתו ואילו כלים מעמיד לרשותם החוק על מנת להיפרע ממנו.

 

בהתאם להוראות חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967, אדם האוחז כשורה בשטר חוב או בשיק, שלא נפרעו, רשאי לפנות במישרין ללשכת ההוצאה לפועל בבקשה לממש את השטר בהליך המכונה "בקשה לביצוע שטר" אשר ניתנים לביצוע כמו פסק דין של בית משפט.

 

היות ומדובר בהליך הכולל לא מעט בירוקרטיה, מומלץ להיעזר בעורך דין שתחום עיסוקו הוא הוצאה לפועל.

 

את הבקשה ניתן להגיש בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל בארץ. לטופס הבקשה יש לצרף את המסמכים הבאים: השטר המקורי וכן עותק מצולם של השטר משני צדדיו, ייפוי כוח (במידה ואוחז השטר מיוצג על ידי עורך-דין), פרטי חשבון הבנק של האוחז בשטר או של עורך דינו (שאליו יועברו הכספים שייגבו במסגרת ההוצאה לפועל).

 

במעמד הגשת הבקשה יש לשלם אגרה בסך 1.25% מגובה החוב המעודכן, ולא פחות מ- 164 ש"ח (הסכום מתעדכן לעתים). כמו כן יש לשלם אגרת פרוטוקול בסך 23 ש"ח (הסכום מתעדכן לעתים).

 

לאחר הגשת הבקשה, ימציא מנהל לשכת ההוצאה לפועל אזהרה לחייב כי עליו לשלם את חובו בתוך 30 ימים, להגיש בקשה לצו תשלומים או להתייצב לחקירת יכולת. במהלך התקופה המצוינת באזהרה יוכל החייב לשלם את החוב באמצעות לשכת ההוצאה לפועל או לטעון "פרעתי". כמו כן רשאי להגיש התנגדות לביצוע שטר אשר הדיון בה יועבר לבית משפט השלום המוסמך. רק לאחר התקופה המצוינת באזהרה ובמידה שהחייב לא עשה כל פעולה על מנת להיפרע מחובו, הזוכה יוכל להתחיל בביצוע השטר על-ידי נקיטת הליכים כגון: הגבלות על החייב, עיקולים שונים וכיו"ב.

 

לסיכום, פתיחת תיק הוצאה לפועל בגין בקשה לביצוע שטר הינה פעולה נפוצה, חשוב לשים לב טרם ננקטות הפעולות לביצוע כי כל הפרטים החשובים בשטר או בבקשה לביצוע הוגשו כראוי, אחרת, ביצוע ההליך עלול להיתקע רק בגלל פרוצדורה.

אין האמור לעיל מהווה חוות דעת משפטית או מתן ייעוץ משפטי בתחום ההוצאה לפועל ו/או בכלל, כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

bottom of page